hétfő, január 26, 2009

A CÉL LEÍRT ÁLOM

Erőteljes írott célok 7 könnyű lépésben!
Körös-körül álmodunk, hogy hova menjünk, de nincs egy térképünk hogy oda érjünk. Mi egy térkép? Lényegében, az írott szó.
Mi az álom és cél közti különbség? Még egyszer, az írott szó.
A cél, ami kialakul előtted, több mint egyszerű irka-firka, vagy egy darab papíron levő ötlet. A céljaidnak teljeseknek és összpontosítottaknak kell lenniük mint egy útitérkép. Ahogy a térképek is változnak, úgy időről-időre neked is változni fognak a céljaid. Tehát folyamatosan dolgoznod kell majd ezeken a kérdéseken.
Ha követed ezt a 7 célbeállítás-lépést, az utadon leszel. Ildomos egy szakértő az életedben aki az útitérképedet segít pontosítani, hogy megfeleljen a céljaidnak.
1. Győződj meg arról, hogy az a cél, amiért dolgozol, valami, amit igazán akarsz, nem éppen valami, ami jónak hangzik.
Láss át a saját színleléseden. A céljaidnak összeegyeztethetőeknek kell lenniük az értékeiddel.
2. Egy cél nem mondhat ellent a többi céljaid közül semelyiknek.
Például, nem tudsz venni egy 500,000 € házat, ha a jövedelemcélod csak 10,000 € év. Ez nem integrált gondolkodás és szabotálni fogja a nehéz munka egészét, amit beleteszel a céljaidba. A nem integrált gondolkodás szintén akadályozhatja a mindennapos gondolataidat. Nekünk állandóan arra kellene törekednünk, hogy ellentmondó ötleteket zárjuk ki a gondolkodásunkból.
3. Fejlessz célokat az élet 6 alapvető területében:
a. Család, otthon, pénzügyek,
b. lelki és erkölcsi,
c. testi és egészségi,
d. társadalmi,
e. kulturális,
f. szellemi és nevelési.
A leírt célok az élet bármely területén biztosítani fognak neked egy kiegyensúlyozottabb életet, ahogy elkezded megváltoztatni a mindennapjaid alapelemeit. Konkrétan fogalmazz és mindegyik területhez írj időpontot. Fogalmazz meg prioritásokat. Legyen álomkönyved, szerezz képeket, tedd bele és vizualizáld azokat.
4. Írd a célodat a pozitívan a tagadás helyett.
Amit el akarsz végezni az, az amit akarsz, nem az, amit nem akarsz. Annak az oknak amit akarunk, amiért megvizsgáljuk a céljainkat és leírjuk őket, létre kell hoznia egy készlet utasítást a tudatalattidban. A tudatalattid egy nagyon hatékony eszköz, tud meghatározni rosszból és nem ítélkezik. Ezért pozitív funkcióként kell végrehajtania az utasításaidat. Azok a pozitív utasítások, amiket adsz, létrehoznak pozitív eredményeket, amiket kapni fogsz.
A mindennapi életben tudatosan gondolkodni, emberi lényként segíteni fog a növekedésben. Ne korlátozd ezt célbeállításra.
5. Írd le a célodat teljes részletességgel.
Minél pontosabban fogalmazod meg a tudatalatti annál pontosabban hozza az eredményeket. Ahelyett, hogy írsz egy új otthont, írj hálószobákat és 3 fürdőt és a kilátást a tengerre vagy egy hegy nézetét egy 400 négyzetméteres épületet, 2 hold földön.
Amint mozgatod a tudatalattid, ne zavarjon az utasítások egyre részletesebb készlete, hagyd hogy dolgozzon neked. Az egyre több információ, amit adsz, egyre nagyobb rész lesz a végső eredményben. A pontosabb megfogalmazás, hatékonyabbá teszi a tudatalattit.
Be tudod zárni a szemeidet és el tudod képzelni azt az otthont, amit fent leírtam? Sétálj a ház körül. Állj a tornácon a hálószoba mellett és lásd a ködöt, ahogy emelkedik a hegy fellett. Nézz le a kertre paradicsomokkal, zöldbabokkal és uborkákkal tele. És jobbra nézve, szegfűk és rózsák. Tudod látni mindezt? Amennyire látod annyira látja a tudatalattid.
6. Mindenképpen győződj meg arról, hogy a célod elég magas.
Középszerű cél középszerű erdményt okoz. Lövés a holdért, ha mellémész, még mindig a csillagokban leszel. Itt fontos azt tudni, hogy amit el tudsz képzelni az megvalósul. Tehát csak annyira legyen nagy a cél amit tényleg el tudsz képzelni. Ha nem tudsz, eleinte, nagyban gondolkozni, próbáld ezt, kissebb célok melyek elérnek egy nagyobbat. Célozd meg a holdat! Ezek a gondolatok tettet fognak hozni. Létrehoztad a saját végzetedet.
7. Ez a legfontosabb, hogy leírtad a céljaidat.
A céljaid leírása létrehozta az térképet a sikeredre. Már csak annak a megtétele, hogy leírtad őket, beindíthatja az eljárást. Szintén rendkívül fontos gyakran áttekinteni a céljaidat. Emlékszel, azért összpontosítasz a céljaidra mert nagyon valószínű neked véghez kell vinned őket. Néha rájövünk, hogy felül kell vizsgálnunk egy célt ahogy a körülmények és a többi cél változnak, hiába kedvelted, rád fért az, hogy felülbíráltad. Ha meg kell változtatnod egy célt, ne találd azt kudarcnak, találd győzelemnek, hogy nálad volt a betekintés és rájöttél, hogy valami más vált fontossá.
Tehát a céljaidat leírtad. Mi a következő lépés?

Először is hacsak nincs valaki fontos abból a szempontból, hogy segít neked megvalósítani a céljaidat, szabadon ne oszd meg a céljaidat másokkal. A negatív hozzáállás barátoktól, családból és szomszédokból gyorsan letörhet téged. Fontos az önbeszélgetésed, (a gondolatok a fejedben) pozitívak maradjanak. Fókuszálj erre! Naponta tekintsd át a céljaidat, mert a sikereidnek és értékrendednek egy kulcsfontosságú része. Dolgozz rajta. Mindegyik reggel amikor felébredsz, olvasd át a listádat. Olyan célok, amiket te írtál pozitív megfogalmazásban. Képzeld el a beteljesült célt, lásd, hogy az új ismerőseid szagolják a bőrüléseket, ha hazaviszed őket az új autódban, érezd a hideg készpénzt a kezeidben. Azután minden este ismételd az eljárást, mielőtt lefekszel. Ez az eljárás működtetni fogja a tudatalattidat és öntudatos elmédet is a cél irányába. A folyamat felváltja a negatív önbeszélgetésed nagyobb részét, és elkezdi lecserélni azt pozitív önbeszélgetésre.
Minden alkalommal amikor egy döntést hozol, felteszed magadnak ezt a kérdést, ez visz engem közelebb, vagy eltávolít a céljaimtól. Ha a válasz közelebbvisz, a helyes döntést hoztad. Ha a válasz távolabb, nos tudod, hogy mit kell tenni. Vagy ha ez egyszerűbb, kérdezd ezt magadtól: Mit tesz ez hozzá az életemhez? Ha követed ezt az eljárást a mindennapokban, az eredményes és korlátlan sikerre vezető utadon leszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése